ENTER Ruutuvihko™ – webinaaritallenne

ENTER Ruutuvihko™ – Microsoft 365 integraatio- ja automaatioratkaisu

Kiitos kaikille ENTER Ruutuvihko – Microsoft 365 integraatio- ja automaatioratkaisu -webinaariin osallistuneille. Tältä sivulta löydät tekstitiivistelmän ja videotallenteen.

ENTER Ruutuvihko oppilaitoksille

Marko Franken käsitteli Ruutuvihkon perinteistä oppilasryhmien hallintaa ja synkronointia. Tämä automaatioratkaisu on jo monelle opetuksen kanssa työskentelevälle tuttu.

Mutta mihin suuntaan Ruutuvihko on kehittymässä?

Asiakkaiden tarpeet ovat ohjanneet tuotekehitystä vahvasti. Erilaisten tietohallintotapojen pohjalta Ruutuvihkosta on luotu paikallinen, hybridi ja vahvasti kasvava Azure AD -versio. Uusien oivalluksien myötä useita uusia ominaisuuksia, kuten salasanojen luonti, ohituskoodit ja sähköisen arkistoinnin integraatio on lisätty. Tämän lisäksi etätyön myötä vahvasti lisääntynyt tarve sähköiselle allekirjoitukselle on otettu huomioon lisäämällä Visma Sign -yhteistyö Ruutuvihkon kumppanuuksiin.

Microsoft on omalta osaltaan kehittänyt School Data Sync ja Open Edu Analytics -ratkaisuja. Näiden ratkaisujen avulla esimerkiksi oppilaiden arviointi- tai poissaolodataa voidaan louhia ja analysoida PowerBI:n avulla. Jalostettua tietoa voidaan käyttää opetus- tai sosiaalitoimintojen parantamiseen.

ENTER Ruutuvihko yrityksille

Suurimpana uudistuksena Jesse Mertanen esitteli Ruutuvihkon uutta yrityksille suunnattua toiminnallisuutta. Käyttäjien lähdetiedot voivat tulla esimerkiksi Mepcosta, Populuksesta tai Sympasta, joten myös HR-osastojen tietohallinto pääsee jatkossa yhä enenevissä määrin hyötymään käyttäjätietojen automaatiosta. Ratkaisu toimii Microsoft 365 ja GSuite -ympäristöissä.

Yrityshallinnolle suunnattu Ruutuvihko integroituu useisiin eri kolmannen osapuolen ohjelmistoihin ja sitä voi käyttää linkitettynä opetuksen Ruutuvihkon kanssa — hyödyllinen ominaisuus kunnissa ja kaupungeissa. Työsuhteiden erityispiirteet kuten karenssiaika, keikkalääkärit, kesä- ja kausityöntekijät sekä vanhempainvapaat on otettu huomioon käyttäjätietojen elinkaarenhallinnassa. Esimerkiksi ryhmiä ja lähetyslistoja voidaan luoda eri osastojen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Tämä Ruutuvihko-evoluutio on käytössä mm. Hämeenlinnassa ja Raute Oyj:llä. Molemmista toteutuksista on kattava esittely referenssisivulla.

Webinaarin tallenne on tarjolla Enterin Youtube-kanavalla.

Kysymykset

Esitykset herättivät katsojakunnassa monenlaisia kysymyksiä. Valitettavasti emme huomanneet vastata kaikkiin tapahtuman loppuessa. Tässä kokoelma yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen:

1. Voidaanko HRV:llä tuoda tietoja HR-järjestelmästä Primukseen?

– Kyllä voidaan. Yhteys toimii molempiin suuntiin.

2. Open Edu Analytics, voisiko siitä kuulla lisää?

Microsoftin ja Enterin tekninen esittely-ympäristö Open Edu Analyticsin mahdollisuuksista Ruutuvihkon kanssa on jo rakenteilla. Otamme kiinnostuneisiin yhteyttä ja esittelemme mielellämme tätä laajemmin.

3. Mitä Ruutuvihko-versiot maksavat?

– Hintatiedusteluihin vastaa sales@enter.fi.

Kerromme mielellämme lisää.

Pilvipalvelut ja Ruutuvihko ovat toimiva ratkaisu kansainväliselle Raute Oyj:lle

Lue lisää