Raute Oyj

Pilvipalvelut ja Ruutuvihko ovat toimiva ratkaisu kansainväliselle Raute Oyj:lle

Maailmanlaajuisesti toimiva puutuotetoimialan palvelu- ja teknologiayritys Raute Oyj on ottamassa isoja askeleita IT-ratkaisuissaan ja digitalisaatiossa. Osana tätä kehitystä Enter toteutti Rautelle Ruutuvihko -ratkaisun, jonka avulla käsitellään automaattisesti HR-järjestelmä Mepcosta saatua tietoa. Ruutuvihko-automaation ansiosta käyttäjät saavat tarvittavat oikeudet eri ohjelmistoihin.

Asiakas
Raute Oyj
Palvelut

Raute Oyj etsi osaamista Microsoftin pilvipalveluiden selvitys- ja kehitystyöhön. Enter vastasi yrityksen odotuksiin tässä, ja yhteistyötä on nyt tehty viime vuoden aikana tiiviisti etäyhteyksien välityksellä.

– Korona-aika ei ole aiheuttanut ongelmia, vaan kaikki Enterin palvelut on hoidettu täsmällisesti ja ajallaan myös etänä. Projektin aikataulu on pysynyt tarkasti tekijöiden käsissä. Tiesimme alusta lähtien, että Enterillä on laaja kokemus Ruutuvihko-sovelluksen projekteista julkisen toimialan organisaatioissa. Periaate on sama myös meidän alallamme, joten Enterin osaamiseen oli helppo luottaa, kertoo tietohallintojohtaja Lasse Puoskari.

Kansainvälistä yrityskulttuuria

Raute toimii eri puolilla maailmaa, ja käyttäjiä on useita satoja monissa maissa. Kansainvälinen organisaatio tuo omat haasteensa, sillä toimintakulttuurit ja viestinnän tavat voivat vaihdella. Joskus pienetkin yksityiskohdat saattavat aiheuttaa pohtimista. Esimerkiksi henkilöiden etu- ja sukunimet saattavat muodostua eri periaatteiden mukaan, mikä on pitänyt ottaa huomioon myös käyttäjätunnusten luomisessa.

Järjestelmän kansainvälinen käyttöönotto on tapahtunut Rautella vähitellen.

– Uudistus on vaatinut muutosjohtamista ja aktiivista viestintää. Esimiehille tullaan viestimään kokonaisprosessin hyötyjä, jotta muutoksen merkitys avautuisi kokonaisuudessaan, Puoskari kertoo.

Automatiikka tuo tehokkuutta ja tietoturvaa

Ruutuvihko-automaation ansiosta tiedot HR-järjestelmästä päivittyvät Active Directory (AD) -tietokantaan ajastetusti. Kun tietoja muokataan Mepcon HR-järjestelmässä, käyttäjät saavat seuraavassa ajossa käyttöönsä tarvitsemansa pilvipalvelut.

– Prosessin automatisoiminen tekee työstä tehokkaampaa, kun tarvittavat työkalut ovat käytössä heti käyttäjätunnusten luomisesta. Tässä mielessä esimiesten merkitys korostuu, sillä he huolehtivat HR-tietojen ajantasaisuudesta. Ruutuvihon ansiosta myös tietoturva paranee ja virheiden mahdollisuus vähenee. Kun tietoja käsitellään suoraan Mepcosta, ei tarvita erillisiä taulukoita, eikä luoda tunnuksia eri sovelluksiin manuaalisesti. Asiat hoituvat ilman viivettä, mikä on työn tekemisen kannalta kätevää, Puoskari huomauttaa.

Kumppani haastaa kehittymään

Rautella ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön. Työt Enterin kanssa ovat Puoskarin mukaan sujuneet hyvin.

– Heidän palveluissaan on korostunut erityisesti joustavuus ja saatavilla olo. Asiat hoidetaan ammattimaisesti ja täsmällisesti. Enterin asiantuntijat syventyivät toimintakulttuuriimme ja omaksuivat nopeasti globaalisti toimivan yrityksen vaatimukset. Koska käyttökielenämme on englanti, Enter huolehti projektissa myös englanninkielisistä materiaaleista, Puoskari toteaa.

– Arvostamme ennen kaikkea Enterin tapaa haastaa ja nostaa kysymyksiä esille. He olivat valmiita sparraamaan ja keskustelemaan avoimesti, miten asioita voidaan kehittää ja tehdä entistä paremmin. Tulevaisuudessa suunnitelmissa onkin jatkaa IT-järjestelmien ja pilvipalveluiden kehittämistä yhteistyössä Enterin kanssa, hän lisää.

Ruutuvihko palvelee nyt myös yrityksiä. Kysy lisää!