Valkeakosken ammattiopisto

Ruutuvihko on oppilaitoksille työväline ajansäästöön

Monissa oppilaitoksissa hyödynnetään Enterin Ruutuvihko-palvelua, joka synkronoi oppilastietoa automaattisesti. Yli tuhannen opiskelijan suuruisessa Valkeakosken ammattiopistossa Ruutuvihko-palvelu otettiin käyttöön vuoden 2017 loppupuolella. Ruutuvihon ansiosta tiedot opiskelijoista ja kursseista siirtyvät automaattisesti ja järjestelmä luo tarvittavat tunnukset kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Asiakas
Valkeakosken ammattiopisto
Palvelut

”Enter esitteli meille Ruutuvihko-palvelun keväällä 2017, jonka jälkeen projekti saatiin hyvin käyntiin. Oma alustamme vaati uudistamista nykyaikaisemmaksi, ennen kuin Ruutuvihkoa voitiin ottaa käyttöön. Meille syy valintaan oli ennen kaikkea Ruutuvihon tehokkuus ja automatiikan tuoma ajansäästö.

Käytännössä Ruutuvihko-palvelu hakee oppilashuoltojärjestelmästämme opiskelijat ja tekee tietojen perusteella 0365-tunnuksia. Oppilaitoksessamme on myös koekäytössä ominaisuus, jossa järjestelmä tuo automaattisesti kurssit ja kursseilla olevat opiskelijat verkko-oppimisalustalle. Automatiikka myös poistaa opiskelijan, kun hän ei enää opiskele oppilaitoksessamme.

Enter on räätälöinyt järjestelmää meidän tarpeisiimme sopivaksi. Ruutuvihkoon on integroitu Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketin lisenssit. Oppilaitoksessamme opetetaan Adoben ohjelmistojen käyttöä, joten opiskelijoille on tärkeää päästä käyttämään niitä myös koulun ulkopuolelta. Ruutuvihon ansiosta opiskelijoilla on ajan tasalla olevat henkilökohtaiset tunnukset Creative Cloudiin, johon he pääsevät kirjautumaan kotikoneeltaan käyttääkseen ohjelmistoja. Tämä Ruutuvihon mukanaan tuoma lisäetu on meille loistava.

Ruutuvihko-palvelu on tuonut mukanaan merkittävää ajansäästöä. Lisäksi erilaiset virheet opiskelijoiden tunnuksissa on huomattavasti helpompaa jäljittää. Aiemmin tunnukset hoidettiin taulukkotuontina, mikä oli varsin hidasta ja kömpelöä. Adobe-ohjelmistojen käyttö sujuu nyt Ruutuvihon ansiosta ketterästi, ja se hyödyttää sekä opiskelijoita että opettajia.

Kaiken kaikkiaan järjestelmä on ollut erittäin toimiva ratkaisu. Olemme saaneet hyvää palvelua Enteristä, ja toiveemme on otettu huomioon erinomaisella tavalla. Olemme myös ostaneet ylläpitopalvelun Enteriltä, ja se on ollut meille hyödyllinen lisä. Saamme aina tarvittaessa apua, ja ongelmatilanteet ratkaistaan hyvässä yhteistyössä.”

-Mika Räsänen, ICT-tuki

Valkeakosken ammattiopisto

Haluaisitko lisää tietoa ratkaisuistamme?

Mäntsälässä Ruutuvihko yhdistää hallinnon ja opetuksen.

Lue lisää