Saarioisten pakastepitsoja

Saarioinen Oy

Saarioisten resepti käyttäjätunnusten automaatioon on Ruutuvihko

Suomen johtava valmisruokatalo Saarioinen etsi ratkaisua käyttäjätunnusten automatisointiin. Enterin ansiosta Saarioisten tietohallinnossa saavutetaan nyt merkittäviä ajan ja kustannusten säästöjä, kun käyttöön otettiin Enter Ruutuvihko™.

Asiakas
Saarioinen Oy
Palvelut

Saarioisten tunnusten automatiikkaan tarvittiin uutta tehokkuutta, ja hankintaprosessin jälkeen yritys valitsi yhteistyökumppanikseen Enterin. Tavoitteena oli toteuttaa käyttäjätunnusautomaatio helpottamaan tunnusten luontia. Saarioisten ratkaisussa Ruutuvihko on kytketty HR-järjestelmä Mepcoon, jossa käyttäjälle luodaan roolit ja ryhmät.

– Ruutuvihko osoittautui meidän tarpeisiimme juuri sopivaksi ratkaisuksi. Käyttäjätunnusten hallinta toteutettiin aiemmin meillä manuaalisesti. Se oli aikaa vievää, ja lisäksi ongelmaksi tuli erityisesti vanhojen tunnusten poistaminen käytöstä. Järjestelmässä turhaan roikkuvat tunnukset aiheuttivat kustannuksia ohjelmistolisenssien kohdalla, kertoo Saarioisten palvelupäällikkö Riikka Taipale.

Apuväline sisäisen viestinnän kehittämiseen

Saarioisten Ruutuvihko-sovellus lukee HR-dataa, josta lisenssien muodostamiseen tarvitaan rooli- ja ryhmätietoja. Käyttäjätunnusten lisäksi uusi työntekijä saa sähköpostilaatikon, johon lähetetään automaattinen tervetuloa-viesti. Viestissä on linkkejä tietojärjestelmän käyttösääntöihin sekä toimintaohjeisiin. Järjestelmä huolehtii samalla myös esihenkilöille tiedon siitä, että alaiselle on luotu käyttäjätunnukset.

– Automaattinen tervetulotoivotus uudelle työntekijälle on hyödyllinen ominaisuus sisäiseen viestintään. Perehdytysvaiheessa oleva henkilö saa heti hyödyllistä tietoa toimintakulttuurista, jolloin sisäänajo lähtee positiivisesti liikkeelle. Esihenkilön on helpompaa huomioida uusi työntekijä, kun tieto tunnusten luomisesta tulee automaattisesti. Myös raporteista voi seurata, mitä lisenssejä työntekijälle myönnetään, Taipale tarkentaa.

Kustannussäästöjä vapautuvista lisensseistä

Käyttäjätunnusten automatiikka tuo Taipaleen mukaan monia konkreettisia hyötyjä, jotka näkyvät niin kustannuksissa kuin työn sujuvuudessa.

– Käyttäjätunnusten elinkaari hoituu nyt automaattisesti luomishetkestä poistamiseen. Työntekijän poistuessa tai jäädessä pidemmälle vapaalle, kuten vaikkapa vanhempainvapaalle, pilvilisenssit eivät jää käyttämättöminä roikkumaan. Tämä tuo kustannussäästöjä, mikä on isokokoiselle organisaatiolle merkittävä etu, hän toteaa.

Kustannussäästöjen lisäksi Taipale nostaa Ruutuvihon parhaina ominaisuuksina myös helppouden ja toimivuuden, jotka vapauttavat työaikaa tietohallinnon muihin tehtäviin, ja aika ei kulu tunnusten luomiseen tai poistamiseen.

– Mepcosta tuleva HR-numero säilyy aina samana, mikä varmistaa tietojen oikeellisuuden kaikissa tilanteissa. Ruutuvihon toimintaympäristö on selkeä ja yksinkertainen, ja se on luotettavasti toimiva työkalu, hän kiittelee.

Sujuvaa yhteistyötä

Yhteistyö Saarioisten ja Enterin välillä on edennyt järjestelmällisesti määrittelyistä toteutukseen. IT-kumppanilta Taipale odottaa joustavuutta ja vahvaa osaamista.

– Arvostamme Enterin ongelmanratkaisukykyä ja halua palvella aktiivisesti. Heillä on asiantuntemusta käyttäjätunnusten automaatiosta sekä kuntapuolella että yrityksissä. Lisäksi Enter on kotimainen toimija ja yrityksen tarjoamien palvelujen hinta-laatusuhde on hyvä, Taipale arvioi.

Saarioisilla Ruutuvihon toiminnallisuuksien kehittäminen jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Olen tyytyväinen Ruutuvihko-sovelluksen ominaisuuksiin ja koko toteutukseen. Mahdollisuudet jatkokehitykseen ovat monipuoliset. Enterillä on tapana tehdä kaikki asiat, mitä lupaavatkin. Mukavaa on myös se, että Enter testaa järjestelmän ominaisuudet ensin simulaatiossa, ja vasta sen jälkeen sovellus otetaan tuotantoon, hän kuvailee.

1975
Perustusvuosi
240
Liikevaihto milj. euroa (2021)
1200
Työntekijää
4
Tehdasta

Kuulostiko herkulliselta?

Pilvipalvelut ja Ruutuvihko ovat toimiva ratkaisu kansainväliselle Raute Oyj:lle

Lue lisää