Pohjois-Haagan yhteiskoulu

Pohjois-Haagan yhteiskoulu

Oppilastietojen automaattinen synkronointi tukee Pohjois-Haagan yhteiskoulun arkea

Noin kaksi vuotta sitten Pohjois-Haagan yhteiskoulussa eli PHYK:issä oltiin tilanteessa, jossa yksityisen sopimuskoulun oppilashallintaohjelmistot piti uudistaa nopealla aikataululla. Koulu etsi sopivaa toteuttajaa, ja yhteistyökumppaniksi valikoitui Enter osaamisensa perusteella. Kouluun toteutettiin Ruutuvihko-sovellus synkronoimaan oppilastietoa automaattisesti. Ruutuvihon avulla saadaan vaivattomasti tehtyä käyttäjätunnukset pilvipalveluihin sekä Primuksessa määritellyt ryhmät Microsoft Teamsiin ja Google Classroomiin.

Asiakas
Pohjois-Haagan yhteiskoulu
Palvelut

PHYK on yläasteesta ja lukiosta koostuva noin 850 oppilaan koulukokonaisuus, joka on perustettu vuonna 1956. Yläkoulussa on yleislinjan lisäksi liikunta- ja matematiikkapainotteiset opintolinjat. Yleislukion lisäksi PHYK:in lukio on valtakunnallinen urheilulukio, jossa kilpaurheilijat ja liikunnan harrastajat voivat suorittaa lukio-opintoja ja keskittyä samalla kehittymään omassa lajissaan.

– Vaikka PHYK toimiikin itsenäisenä oppilaitoksena, teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Helsingin kaupungin opetustoimen kanssa. Yksityisenä kouluna meillä on kuitenkin koulun sisällä hoidettavat taloushallinto, oppilashallinto ja oppilashuolto sekä muut toiminnot, mikä asettaa tiukat vaatimukset järjestelmien luotettavuuden ja käytettävyyden suhteen. Käyttäjillä tulee olla oikeat roolit ja käyttöoikeudet, jotta arjen kaikki toiminnot sujuvat ongelmitta, kertoo Pohjois-Haagan yhteiskoulun Sami Auersalmi.

Kaikki tarvittava omilla käyttäjätunnuksilla

Auersalmen mukaan tarve uudelle oppilashallintojärjestelmän käyttäjäautomaatiolle oli selkeä.

– Aiemmat järjestelmämme ovat olleet vaihtelevasti erilaisista osioista koottuja yhdistelmiä, joissa on ollut eräänlaista kotikutoisuutta. Nyt, kun kaikki on standardoitua ja selkeää, on järjestelmän käyttö helppoa. Käyttäjien näkökulmasta kaikki sujuu vaivattomasti. Omilla tunnuksillaan kirjautuen opiskelijat saavat käyttöönsä tarvittavat työskentelyalustat ja opettajat voivat keskittyä omaan työhönsä, hän kiittelee.

PHYK:issä on oltu erittäin tyytyväisiä järjestelmän toimivuuteen sekä yhteistyöhön Enterin kanssa.

Enter Ruutuvihko™ nopeuttaa ja yksinkertaistaa käyttäjähallintaa

Lue lisää

– Itse suosittelen vahvasti Enteriä yhteistyökumppaniksi kaikille kouluille ja oppilaitoksille toteuttamaan oppilashallintajärjestelmiin liitettyjen automaatioiden uudistusta. Enterin kanssa asiat hoituivat nopeasti ja vaivattomasti. Järjestelmä toimii moitteettomasti ja tarvittaessa saamme aina nopeaa palvelua Enteriltä, Auersalmi arvioi.

Ketterä siirtymä etäopiskeluun

Keväällä koronaviruksen aiheuttama etäopetusjakso nosti kaikkien koulujen vaatimuksia opetusjärjestelmistä ja niiden etäkäyttömahdollisuuksista.

– Etäopetus ei aiheuttanut koulussamme suuria vaikeuksia, sillä Ruutuvihko-automaation ansiosta oppilashallinta ja opetuksessa käytettävät sovellukset toimivat hyvin, ja kaikilla oli jo kertynyt kokemusta omien käyttäjätunnustensa hyödyntämiseen opiskelussa ja opetustyössä, Auersalmi pohtii.

– Enterin parhaat puolet ovat ehdottomasti heidän asiantuntemuksensa sekä ymmärrys oppilashallintajärjestelmistä. Kaikki on sujunut meidän kannaltamme vaivattomasti Enterin luotsatessa meitä eteenpäin, hän lisää.

Haluaisitko kuulla lisää Ruutuvihkon mahdollisuuksista?

Aiheeseen liittyy

Trikolori

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu

Lue lisää