Helsingin kaupunki

Ruutuvihko helpottaa pilvipalvelujen käyttöä Helsingin kaupungin kouluissa

Enterin yksi viime vuoden suurimmista projekteista valmistui joulukuussa, kun Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetuksessa ja lukioissa otettiin käyttöön Ruutuvihko-palvelu. Opettajille tämä tuo helppoutta ja ajansäästöä, ja toisaalta opetustyö toteutuu nykyaikaisesti pilvipalveluita hyödyntäen.

Asiakas
Helsingin kaupunki
Toimiala
Kaupunki
Palvelut

”Tavoitteena projektissamme oli saada kaikki Helsingin kaupungin peruskoulujen ja lukioiden oppilasryhmät pilvipalveluihin opetustyön tueksi. Tämä tarkoittaa yli sataa koulua, joissa kaikissa on yhteensä useita kymmeniä tuhansia oppilaita.

Ruutuvihko-palvelun avulla voimme vähentää käsin tehtävää työtä ja automatisoida Primus-datasta saatavien tietojen vienti kaupungin tarjoamiin pilvipalveluihin. Opettajat voivat nyt helposti Wilmassa valita ryhmälleen tarvittavat pilvipalvelut Googlessa ja Microsoftin O365:ssä. Tämä tapahtuu vain muutamalla hiiren klikkauksella. Ryhmien luominen on nyt helppoa, kun opiskelijoiden tiedot päivittyvät reaaliaikaisesti järjestelmään.

Aloitimme projektin Enterin kanssa 2019 keväällä, ja käyttöönotto tapahtui saman vuoden joulukuussa. Tällä hetkellä seuraamme palvelun käyttöönoton edistymistä sekä tiedotamme ja opastamme tarpeen mukaan aiheesta. Opettajat ovat ottaneet palvelun käyttöönsä jaksojen vaihtuessa, kun uusia ryhmiä muodostetaan aina kurssin alussa. Toimintakulttuurit kouluissa vaihtelevat, joten käyttöönotto etenee koulukohtaisesti omassa tahdissaan. Meidän tehtävämme on tukea opettajia ottamaan työkalut käyttöön työssään.

Pääajatuksenamme oli parantaa kirjautumiskokemusta sekä helpottaa opetusryhmien luomista. Opettajille Ruutuvihko tarjoaa kätevän työkalun luoda opetusryhmät Wilmassa ketterästi vaikkapa Teams-työtilaan tai Google Classroomiin. Tämä on erityisesti aineenopettajille merkittävä hyöty, sillä heillä on jatkuvasti useita opetusryhmiä, jotka vaihtuvat jaksokohtaisesti. Opettajan aikaa säästyy, kun ryhmien luonti järjestelmässä on nopeaa ja helppoa.

Yhteistyö Enterin kanssa sujui alusta asti hyvin. Enteriltä löytyy selkeästi asiantuntemusta Microsoft-teknologioiden mahdollisuuksista. Lisäksi arvostamme Enterin huolella tehtyä dokumentaatiota. Enterin kanssa kommunikointi on ollut helppoa, ja olemme saaneet apua äkillisiinkin pyyntöihimme. Projektit Enterin kanssa jatkuvat hyvässä hengessä.”

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, ICT-kehityspalvelut

Haluaisitko lisää tietoa ratkaisuistamme?

Ruutuvihko tuo joustavuutta tietohallintoon.

Lue lisää