Espoon Keilaranta

Espoon kaupunki

Espoon kaupunki hyötyy Enterin osaamisesta käyttäjätunnusautomaatiossa

Espoon kaupunki on tehnyt yhteistyötä Enterin kanssa lähes kolme vuotta. Kuluneiden vuosien varrella on toteutettu useampi käyttäjätunnusautomaatioon ja O365-palveluihin kytkeytyvä projekti, joiden tarkoitus on ollut helpottaa sähköisten oppimisympäristöjen käyttöä Espoon kaikissa kouluissa ja oppilaitoksissa.

Asiakas
Espoon kaupunki
Palvelut

Espoossa on otettu käyttöön ENTER Ruutuvihko™-palvelu opetuksen organisaatioissa, ja samalla eritytettiin opetuksen O365 tenantti hallinnon tenantista. Maailman mittakaavassa Espoon kaupungin opetustoimen O365-ympäristö on varsin laaja. Käyttäjistä oppilaita on noin 45 000 ja opettajia noin 5 000.

Tietoturvasyistä ja automaation mahdollistamiseksi opettajien ja oppilaiden käyttämä O365-ympäristö eriytettiin hallinnosta. Opetuksen Ruutuvihko-palvelu huolehtii käyttäjätunnusten automatiikasta, mutta Ruutuvihko keskustelee myös HR:n järjestelmien kanssa. Näin henkilö pystytään tunnistamaan myös hallinnon puolella. Oppilaat puolestaan näkevät vain opetukseen liittyvät henkilöt, eivätkä pääse käsiksi hallinnon dokumentteihin. Opetuksen eriytetty O365-ympäristö tuo tietoturvaa sekä säästöjä ja sujuvuutta työntekoon.

Tunnusten hallinta tuo säästöjä

Espoon IT-infrapalvelujen päällikkö Juha Valtaharju on erityisen tyytyväinen Enterin toteuttaman ratkaisun tuomiin kustannussäästöihin.

– Ruutuvihko-palvelun ansiosta käyttäjätunnukset ovat aina ajan tasalla pilvipalvelussa. Merkittäviä kustannussäästöjä syntyy, kun tunnuksia ei jää roikkumaan käyttämättöminä, vaan vanhat tunnukset poistuvat heti, kun oppilas tai opettaja poistetaan organisaation tiedoista. Pienistä puroista syntyy suuri virta säästöjen kohdalla, ja käyttäjätunnusten automaatio on parhaimmillaan juuri tätä. Käyttämättömäksi jääneistä käyttäjätunnuksista on turha kerätä ylimääräisiä kustannuksia, Valtaharju toteaa.

Sähköiset oppimisympäristöt sujuvasti käyttöön

Kun opettajien ja oppilaiden tiedot syötetään Primukseen, Ruutuvihko huolehtii sekä O365- että Google-tunnusten luomisesta. Näin opettajat voivat luoda sähköiset työtilat ja ryhmät omien tarpeiden mukaan.

– Google-ryhmät, Teams-työtila, Classroom sekä O365-ympäristö ovat nykyaikana välttämättömiä työvälineitä opettajan työssä. Lisäksi otimme juuri käyttöön Enterin kehittämän salasanaportaalin, jossa opettaja pystyy tarvittaessa nollaamaan oppilaan salasanan. Näin oppilaat saavat uuden O365-salasanan nopeasti, jos heiltä on päässyt tunnukset unohtumaan, Valtaharju kertoo.

Yhtenä projektina Espoon opetustoimessa toteutettiin allekirjoitettujen asiakirjojen automaattinen arkistointi. Enter integroi sähköisen allekirjoituksen, arkistoinnin sekä Enterin automaation toimimaan sujuvasti yhdessä. Primuksessa sijaitsevat päätökset, todistukset ja muut asiakirjat lähtevät allekirjoitettavaksi huoltajalle, jonka jälkeen ne palautuvat takaisin sähköisen allekirjoituksen kanssa ja siirtyvät automaattisesti arkistoivaksi.

– Enterin kaikissa ratkaisuissa ilahduttaa ennen kaikkea niiden toimivuus ja kustannustehokkuus. Isoissa organisaatiossa automaation avulla säästetään valtavasti työtunteja ja pienennetään inhimillisistä syistä johtuvia virheitä, Valtaharju arvioi.

Tarkka ja osaava kumppani

Suuresta käyttäjämäärästä huolimatta Ruutuvihko-palvelun käyttöönotto sujui Espoossa mutkattomasti. Valtaharju arvostaa Enterin syvällistä osaamista tunnusautomaation käyttöönotosta sekä kiittelee myös avointa ja suoraa kommunikaatiota.

– Enter on ratkaisukeskeinen kumppani, joka lunastaa lupauksensa omalla toimialueellaan. Kaikki aikataulut ja budjetit ovat pitäneet, vaikka projektimme ovat olleet erittäin aikakriittisiä. Kesäaika on ainoa, jolloin tällaisia isoja ratkaisukokonaisuuksia voidaan ottaa käyttöön. Enter on kyennyt suoriutumaan hienosti kaikista asettamistamme vaatimuksista. Kaikki prosessit on dokumentoitu yhteistyössä huolellisesti, ja on ollut ilo toimia heidän kanssaan, hän summaa.

Kysy lisää käyttäjätunnusautomaation käyttöönotosta.

Ruutuvihko helpottaa pilvipalvelujen käyttöä Helsingin kaupungin kouluissa

Lue lisää