Prakticum gubbar

Yrkesinstitutet Prakticum

Ruutuvihko säästää aikaa Prakticumissa

Monialainen ruotsinkielinen ammattioppilaitos Prakticum on valinnut käyttäjätunnusten hallintaan ENTER Ruutuvihko™-palvelun. Tavoitteena oli saavuttaa sujuvuutta ja tehokkuutta IT-osaston työhön ja toisaalta rakentaa oppilaitokseen nykyaikainen tietojärjestelmä, jossa kaikilla opiskelijoilla ja työntekijöillä on käytössään toimivat työkalut.

Asiakas
Yrkesinstitutet Prakticum
Palvelut

Prakticumilla on otettu käyttöön sekä opetuksen Ruutuvihko että hallinnon Ruutuvihko -palvelut. ENTER Ruutuvihon ansiosta käyttäjien tiedot siirtyvät sekä HR-järjestelmästä että Primuksesta AD-käyttäjätileille ja ryhmiin. Kaikkien käyttäjätilien hallinta onnistuu ketterästi Ruutuvihon avulla.

– Opiskelijatilien hallinta on nykyisin opintotoimiston hoidettavissa, sillä heillä on paras asiantuntemus opiskelijoiden tilanteesta. Opintotoimistossa lisätään uudet opiskelijat Wilmaan ja Ruutuvihon automatiikka huolehtii heidän käyttäjätunnustensa synkronoinnista. Kaikki sujuu vaivattomasti ilman manuaalista tunnusten luomista ja lähettämistä, kertoo Prakticumin järjestelmänvalvoja Nico Holm.

Prakticumilla on toimipiste Helsingissä sekä Porvoossa. Opiskelijoita on aktiivisesti osallistuvina noin 1 200, mutta käyttäjätilien kokonaismäärä opiskelijoilla on noin 1 600, kun otetaan huomioon kaikki tilapäisesti poissa olevat henkilöt. Työntekijöitä oppilaitoksessa on noin 150 henkeä.

– Ajansäästö Ruutuvihon ansiosta on huimaavaa. Käyttäjätunnusten hallintaa tehtiin käsityönä IT-osaston voimin. Hoidimme kaikki tilanteet salasanojen resetoinnista tunnusten luomiseen. Oppilaitosmaailmassa oppilaita tulee ja menee, ja käyttäjätunnusten hallinta on loputon tehtävä. Se voidaan loistavasti automatisoida Ruutuvihko-palvelun avulla. Nyt aikamme IT-tiimissä vapautuu tärkeämpiin tehtäviin sekä järjestelmien kehitysprojekteihin, iloitsee Prakticumin IT-johtaja Olli Zha.

Asiantuntijoiden yhteistyötä

Prakticumilla IT-tiimin yhteistyö Enterin kanssa on ollut hedelmällistä. Sekä Zha että Holm kiittelevät Enterin tehokasta ja konsultoivaa otetta.

– Arvostamme Enterin sparraustaitoa ja kykyä haastaa meitä kehittämään järjestelmiämme. Opettajien toiveet ja tarpeet inspiroivat meitä ideoimaan lisää, ja toisaalta voimme aina keskustella Enterin asiantuntijoiden kanssa uusista ratkaisuista. Meillä on molemmilla syvällinen ymmärrys järjestelmistä ja samankaltainen tahtotila tehokkuuteen, Zha arvioi.

Zha näkee ENTER Ruutuvihon tärkeänä työvälineenä kaikille oppilaitoksille.

– Enteristä on ollut meille suuri apu, sillä heillä on laaja asiantuntemus myös Primus- ja Wilma-järjestelmistä, jotka ovat keskeisiä ratkaisuja oppilaitosmaailmassa. Vaikka oma IT-tiimimme pystyykin sisäisesti tekemään järjestelmien kehitystyötä, on hyödyllistä käydä keskusteluja myös ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Automaatioratkaisujen lisäksi Enter on pystynyt auttamaan myös infrastruktuuriratkaisuissa, konsultoinut tietoturvan ja identiteetinhallinnan osalta muutenkin kuin Ruutuvihon myötä. Pystymme mutkattomasti puhumaan samaa kieltä Enterin kanssa. Meillä on yhteinen näkemys organisaatiomme tarpeista, hän summaa.

Vie IT-infrastruktuurisi uudelle tasolle.

Porvoon koulutoimessa on viety identiteetin hallintajärjestelmä uudelle tasolle

Lue lisää