Westpak Oy Ab

Kasvun mahdollistava IT-infrastruktuuri on sijoitus tulevaisuuteen

Suomalainen joustopakkausten valmistaja Westpak uudisti yrityksen koko IT-infrastruktuurin. Uudistuksen tavoitteena oli saavuttaa entistä parempi toimintavarmuus tietojärjestelmissään. Uudistuksen toteuttajaksi valikoitui osaamisensa perusteella Enter.

Asiakas
Westpak Oy Ab
Toimiala
Teollisuus
Palvelut
Näytä video
www.youtube.com  

Westpak on elintarvikepakkauksiin erikoistunut yritys, joka valmistaa joustopakkauksia kotimaan markkinoille ja vientiin. Viime vuosien aikana Westpakin liiketoiminta on kasvanut vauhdilla, ja yritys on tehnyt tuotantoon isoja investointeja.

– Tuotteistamme noin 40 % menee vientiin. Tärkeitä vientikohteita ovat Pohjoismaat ja Baltian maat. Etenkin Keski-Euroopassa tuotteidemme korkeat laatuominaisuudet herättävät kiinnostusta. Asiakkaamme ovat entistä aktiivisempia ja valveutuneempia. Pakkauksilta odotetaan pitkälle vietyä ympäristöystävällisyyttä ja kierrätettävyyttä. Samalla pitää muistaa, että pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta sekä tehdä siitä houkuttavan näköinen ja helposti käytettävä, kertoo toimitusjohtaja Jonas Skuthälla.

Haussa ammattimainen IT-alan toimija

Vajaa kaksi vuotta sitten Enter toteutti Westpakin IT-infrastruktuuriuudistuksen, jolla haettiin lisää toimintavarmuutta järjestelmään. Kahdennetut varmuuskopiontijärjestelmät, vikasietoiset tallennusjärjestelmät ja klusteroidut virtualisointialustat asennettiin toimintakriittisen tuotannon suojaksi.

2008
Perustettu
67
Henkilöstö
26,1
(milj. eur) Liikevaihto

– Haimme referenssien kautta meille sopivaa yhteistyökumppania toteuttamaan IT-infrastruktuuriuudistusta yrityksessämme. Enter valikoitui kumppaniksemme asiantuntevuudellaan. IT-järjestelmän luotettavuus on tuotannon kannalta elintärkeä ominaisuus. Häiriöt tuotantoprosessissa aiheuttavat huomattavia kustannuksia, kertoo Skuthälla.

Infrastruktuuri sopivalla mitoituksella

IT-infrastruktuurin uudistus aloitettiin käymällä läpi tietojärjestelmien sen hetkinen tilanne ja yrityksen tulevaisuuden tarpeet. Skuthälla kiittelee Enterin asiantuntemusta projektissa.

”En­ter joh­dat­ti mei­dät lä­pi uu­dis­tusp­ro­ses­sin luo­tet­ta­vas­ti ja am­mat­ti­mai­ses­ti.”

-Jonas Skuthälla, toimitusjohtaja, Westpak Oy Ab

– Enter johdatti meidät läpi uudistusprosessin luotettavasti ja ammattimaisesti. Käyttöönotto sujui askel kerrallaan hienosti, eikä katkoksia tapahtunut. Tuotantomme on toiminnassa vuorokauden ympäri viitenä päivänä viikossa, joten Enterin pitkä kokemus tuotantolaitosten tietojärjestelmistä ja monipuolinen osaaminen infrastruktuurin uudistamisesta oli prosessissa tarpeen, hän arvioi.

Projektipalvelut

Lue lisää

Westpakin uusi tietojärjestelmä palvelee yrityksen tarpeita seuraavat viisi vuotta ilman toistuvia vuosikustannuksia ja päivityksiä.

– Järjestelmä on mitoitettu nykyiseen toimintaamme sopivaksi, mutta mahdollistaa myös yrityksemme kasvun. Meille on muodostunut Enteristä kokemus reilusta kumppanista, joka on etsinyt juuri meille parhaan kokonaisuuden. Enterin kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, Skuthälla toteaa.

Haluaisitko lisää tietoa ratkaisuistamme?

Aiheeseen liittyy

Metallin leikkausta

Sopimusvalmistaja valitsi korkean käytettävyyden palvelinratkaisun

Lue lisää