Muumimaailma

Ratkaisuja Haisulirikkaaseen ympäristöön

Sesonkiluonteen toinen erityisvaatimus on se, että tiettyjen IT-osien on skaalauduttava myös alaspäin. Hyvä esimerkki tästä on Office365.

Asiakas
Muumimaailma
Palvelut

Muumimaailma on yksi kesäisen Suomen kestosuosikeista. Kävijämäärä on vuosittain noin 200 000 ja vierailijoita saapuu kaikkialta maailmasta. Muumilaakson IT-ratkaisut on jo lähes kymmenen vuoden ajan suunnitellut ja toteuttanut Enter.

“Muistelen yhteistyömme alkaneen palvelinratkaisun kehittämisestä. Silloisen järjestelmämme vikasietoisuutta piti parantaa ja löysin Enteristä jo entuudestaan tutun asiantuntijan. Hänen kanssaan lähdimme rakentamaan klusteroitua ympäristöä, jossa järjestelmän kaikki osat on kahdennettu ja lokaalipalvelut sijaitsevat virtuaalipalvelimilla. Ensimmäinen projekti onnistui hyvin ja yhteistyömme järjestelmäkehityksessä on jatkunut siitä asti.

Tietojärjestelmät ovat meille, kuten varmasti kaikille nykypäivän palveluyrityksille yksi kriittisistä menestystekijöistä. Oma liiketoimintamme on vahvasti sesonkiluonteista, sillä teemme lähes koko vuoden liikevaihdon 3-4 kesäkuukauden aikana. Siksi onkin päivän selvää, että kun Muumimaailman portit avataan kesäkuussa, IT-ratkaisujen on oltava toimintavarmoja ja mahdollisiin muutoksiin on pystyttävä reagoimaan lennossa. Tässä tavoitteessa olemme Enterin kanssa onnistuneet mielestäni hyvin ja he vastaavatkin kaikkien keskeisten järjestelmien, kuten kassajärjestelmän palvelinympäristön ylläpidosta.

Sesonkiluonteen toinen erityisvaatimus on se, että tiettyjen IT-osien on skaalauduttava myös alaspäin. Hyvä esimerkki tästä on Office365. Enter suunnittelu ja toteutti meille migraation Exchange-järjestelmästä ja Office365-ratkaisun myötä meillä on nyt käyttäjäkohtainen maksumalli. Tämä näkyy suoraan talvikuukausien maksuissa, jolloin käyttäjämäärä on vain noin 1/10 kesään verrattuna.

Enterin vahvuudet ovat mielestäni asiantuntijuudessa ja sen myötä rakentuneessa luottamuksessa. Tiedän, että hommat hoidetaan ja saan rehellisen vastauksen mahdollisiin kehitystarpeisiin. Arvostan myös heidän kykyään ymmärtää liiketoimintaamme ja pk-yrityksen resursseja.”

– Jarkko Kuitunen, IT Manager

Haluaisitko lisää tietoa ratkaisuistamme?

Ylläpidon lisäksi katsomme Enterin kanssa säännöllisesti myös tulevaisuuteen. Vuosien kumppanuus on tuonut mukanaan molemminpuolisen luottamuksen.

Lue lisää