Aikawa Fiber Technologies

DAG-klusterointia meren yli

Asiakas
Aikawa Fiber Technologies
Palvelut

“Sähköposti on meille bisneskriittinen järjestelmä. Toimimme kolmella mantereella, jolloin reaaliaikaiseen henkilökohtaiseen yhteydenpitoon per vuorokausi on rajattu mahdollisuus.

Päätimme toteuttaa Enterin kanssa erittäin kunnianhimoisen kehityshankkeen, jossa siirtäisimme koko sähköpostijärjestelmämme IBM Lotus Dominosta Microsoft Exchange -ympäristöön. Globaalin projektin tärkeimmiksi tavoitteiksi asetettiin paikallisten riskipisteiden minimointi ja koko sähköpostiliikenteen korkeampi vikasietoisuus.

Teimme Enterin kanssa suunnitelman, joka sisälsi yhdentoista Exchange-palvelimen globaalisti vikasietoisen sähköpostiympäristön, sekä maakohtaisten Questin migraatiopalvelinten asennukset – liiketoimintajohdon vaatimassa hyvin tiiviissä aikataulussa. Vastaavien mantereiden välisten DAG-klusterointien toteutukset eivät suomalaisessa IT-maailmassa aivan jokapäiväisiä ole, joten siinäkin mielessä rima asetettiin korkealle. Uuden Exchange palvelinympäristön asennukset, konfiguraatio ja ensimmäisen postilaatikon migraatio saatiin toteutettua kuukaudessa ja koko projekti noin puolessa vuodessa. Aikataulun kanssa vähintään yhtä tärkeää oli myös budjetissa pysyminen. Myös siinä onnistuimme hyvin.

Lopputuloksena saimme sähköpostijärjestelmän, jonka vikasietoisuus on erittäin korkeaa tasoa niin paikallisesti kuin globaalistikin. Liiketoimintamme kannalta kriittinen sovellus on nyt toimintavarma ja turvallinen.”

– Tommi Paljakka, verkkovastaava

Haluaisitko lisää tietoa ratkaisuistamme?